Backstage Academy

KunstRAI x Rietveld Alumni: A Hook’s Eye

De Backstage Academy is een beeldende kunstpresentatie waar alumni uit 2020, 2021 en 2022 van de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam hun werk presenteren. Een jury heeft uit de vele inzendingen werk van 23 kunstenaars geselecteerd. Het werk vormt een diverse tentoonstelling die het artistieke talent van de jonge, opkomende kunstenaars weerspiegelt. Zo is er bijvoorbeeld het werk van Yiyi Chen, geïnspireerd op haar studentenkamer in Buitenveldert. Of de fotografie van Laura Bouman, een familieportret beïnvloed door de wereld van voertuigen. Ook de installaties, sculpturen en videokunst zullen bij de Backstage Academy verrassen.

Deelnemen aan KunstRAI 2023 is alleen weggelegd voor galerieën; werk van individuele kunstenaars wordt normaliter niet getoond. Backstage is dat anders, hier zijn daarom ook de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst zo mooi zichtbaar. Deze generatie kunstenaars, afgestudeerd tijdens de stille coronajaren, profiteert juist nu van het platform dat KunstRAI /Art Amsterdam ze te bieden heeft.

Op zaterdag 6 mei van 12.00 – 13.00 uur organiseren de alumni ‘Artists Talks’ op het Beeldenplein van de KunstRAI. Dit biedt een unieke kans om meer te weten te komen over hun artistieke processen, visie en praktijk.

In de tentoonstelling is werk te zien van:

Enzo Aït Kaci – Tasha Arlova – Sanne van Balen – Tasio Bidegain – Laura Bouman – Yiyi Chen – Benjamim Furtado – Nina Gierasimczuk – Vivian Mac Gillavry – Juhee Han – Karin Iturralde Nurnberg – Lotte de Jager – Håkan Karvonen – Ingeborg Kraft Fermin – Diesel Lace – Jonas Morgenthaler – Bonnie Ogilvie – Oskar Frere Smith – Wooryun Song – Anton Shebetko – Eefje Stenfert – Joana Velu – Qiran Xu