De uitdagende kunstwerken te zien bij Galerie Helder beperken zich niet tot één medium

In de drukke binnenstad van Den Haag is de galerie van Frey Feriyanto een oase van rust. Bij binnenkomst trekken de kleurrijke wandtapijten van Marian Genet meteen de aandacht. Ze zijn gemaakt van een aantrekkelijk materiaal (een mix van acryl, premium garen, monnikendoek en organische vloeibare rubberlatex) dat uitnodigt tot aanraken en combineren een veelheid aan energieke kleuren.

Genet is één van de jonge kunstenaars die Galerie Helder vertegenwoordigt. De galerie bestaat bijna dertien jaar en toont werk van kunstenaars die experimenteren met allerlei materialen en technieken. Een voorbeeld hiervan is Sanne Terweij, die muurobjecten maakt opgebouwd met chemische processen bewerkt koper en messing. Normaal zorgen corrosie en oxidatie ervoor dat materialen minder waard worden, maar Terweij probeert juist het tegenovergestelde te bewerkstelligen. Doordat haar werken zijn opgebouwd uit allerlei kleine onderdelen, verandert de aanblik ervan afhankelijk van de lichtinval en de positie van de toeschouwer.

Naast objecten van Sanne Terweij toont Galerie Helder op de KunstRAI werk van Andrés Gallego, Philippe van Gele en Bas Wiegmink. Aan de krachtige schilderijen van Wiegmink, waarin hij natuur en architectuur verweeft tot bijna psychedelische voorstellingen, is een solotentoonstelling gewijd.

Benieuwd naar wat er nog meer te zien is in Galerie Helder? Bekijk het interview met galeriehouder Frey Feriyanto hieronder.

Afbeelding links: Sanne Terweij, Thunder titel, 2020, pigmenten, oxides op messing, frame van geborsteld messing, 30 x 30 x 40 cm.