UP NEXT IN ART

KunstRAI x Hama Gallery

Op zaterdag 30 maart stond KunstRAI / Art Amsterdam in het teken van de (startende) kunstprofessional. Tijdens het programma, dat is ontwikkeld in samenwerking met Hama Gallery, boden kunstenaars, galeriehouders, verzamelaars en andere kunstprofessionals elk met een andere visie op het veld een vaak vernieuwende en inspirerende toevoeging aan de wereld van hedendaagse kunst.

Panelgesprek Hama Gallery / Up Next in Art | 14:00 – 14:45

Kunstenaar Faria van Creij-Callender, galeriehouder Mick Nieuwenhuis en moderator Dounia Maakor schoven aan bij het gesprek ‘Art & Wellbeing’ en onderzochten hoe kunst een rol speelt bij het bevorderen van mentale gezondheid, zowel voor de kunstenaars zelf als voor hun publiek. Samen zochten zij antwoord op de vragen die kunstliefhebbers hebben. De steeds ontwikkelende, vernieuwende wereld van hedendaagse kunst biedt vele mogelijkheden. Hoe we ons daarbinnen positioneren en wat we uitdragen, vormde een belangrijke basis voor het programma. 

Van 11.00 – 18.00 werd daarbij een doorlopende performance gecureerd door kunstenaar Melissa Schriek

Panelgesprek Young Collectors Circle: | 15:00 – 15:45

Young Collectors Circle organiseerde tijdens het programma een panel over kunst verzamelen. Tijdens dit programma werd het verzamelen van kunst vanuit verschillende invalshoeken belicht: die van de kunstenaar, de verzamelaar en de galeriehouder. In het panel kwamen de ins en outs van het verzamelen van kunst aan bod en werd de reis die het kunstwerk aflegt gevolgd: van de studio van de kunstenaar via de galeriehouder op de beurs naar de verzamelaar. Hoe gaat een kunstenaar te werk? Waar en hoe begin je als je kunst wilt kopen? Hoe weet je of het werk zijn waarde zal behouden en of jij het mooi zult blijven vinden?