UP NEXT IN ART

KunstRAI x Hama Gallery

Op zaterdag 6 mei van 13:00 tot 18:00 staat KunstRAI / Art Amsterdam in het teken van de (startende) kunstprofessional. Tijdens het programma, dat is ontwikkeld samen met Hama Gallery (stand 29), zullen kunstenaars, professionals en galeriehouders elk met een andere visie op het veld een vernieuwende en inspirerende toevoeging bieden aan de wereld van hedendaagse kunst door middel van twee talks.
De moderator van deze talks is Zineb Seghrouchni (DAR cultural agency).

Kunstenaars Mina Abouzahra en Eline Martherus, galeriehouders Yvonne de Jong (Root Gallery) en Christina Voulgari (Enari Gallery) en bestuurslid van de Nederlandse Galerie Associatie (NGA) Jorien de Vries (tevens GRIMM Gallery) zullen hierbij aanschuiven. Samen met het publiek zoeken zij antwoord op de vragen die kunstliefhebbers hebben. De steeds ontwikkelende, vernieuwende wereld van hedendaagse kunst biedt vele mogelijkheden. Hoe we ons daarbinnen positioneren en wat we uitdragen, vormt een belangrijke basis voor het programma.

Programma:

Melroy Bisel (Lekkermenselijk): Drawing With Text: 13.00 – 14.45

Melroy Bisel, de kunstenaar achter Lekkermenselijk, verbeeldt de ervaringen van gewone mensen, zoals seks, relaties en politiek, en combineert deze met zijn persoonlijke interesses in katten en veganisme.
‘Het intrigeert me hoe de mens werkt. Ik denk er veel over na. Wat maakt ons menselijk?’ Melroy uit deze gedachten in tekeningen met tekst, voor het eerst live in co-creatie met bezoekers.

Up Next in Art: Textile | 15:00 – 15:45

Met Mina Abouzahra en Eline Martherus.

Up Next in Art: Transparency | 16:00 – 17:00

Met Yvonne de Jong, Christina Voulgari en Jorien de Vries.

Borrel: Op het Oestercompagnie terras 17:00 – 18:00