SJEF VOETS – CONTEMPO (stand 46)

‘Alter Ego’, 2006,
Okoemé, meubelnagels, koperoxide en bitumen,
225 x 96 x 70 cm

Sjef Voets (1956, Goirle) studeerde aan TeHaTex Tilburg, de lerarenopleiding van 1976 tot 1981. Momenteel woont en werkt hij in Tilburg. Voets heeft geen sterke voorkeur voor een bepaald materiaal. Hij gelooft dat met de juiste techniek het mogelijk is om de dingen die hij heeft gezien, gehoord, gelezen of ervaren heeft, in welk materiaal dan ook vast te leggen. Het idee dat hij heeft wordt geleid door het materiaal, terwijl de veranderingen die hij in het materiaal aanbrengt terugkeren naar het oorspronkelijke idee. Hij experimenteert met zijn ideeën en materialen om te zien of ze de expressiviteit belichamen die hij van een sculptuur verwacht.

Zijn sculpturen zijn een uitvloeisel van zijn persoonlijkheid, maar in de uiteindelijke vorm van het beeldhouwwerk wil hij dat die emotionele kwaliteit de strikt persoonlijke elementen overstijgt. In die zin heeft een goede sculptuur zijn schepper niet meer nodig. Pas dan wordt een werk een autonoom object.

Voets heeft solotentoonstellingen gehad in Galerie Kokon in Tilburg, Galerie Tegenbosch in Heusden en Arti Capelli in ‘s-Hertogenbosch.