Galerie Fleur & Wouter: betreed de droomwereld van Isa van Lier

In Galerie Fleur & Wouter aan de Amsterdamse Van Ostadestraat zijn schoenen tijdelijk niet welkom, tenzij je ze bij de ingang voorziet van schoenbeschermers. Ze inwisselen voor slippers is ook een mogelijkheid. Deze voorzorgsmaatregelen zijn genomen zodat de kraakwitte vloer van de tijdelijke ruimtevullende installatie ‘Sowing Seeds’ van Isa van Lier wit blijft.

Wel wordt het heldere wit doorbroken door de lieflijke pastelkleuren van de schilderijen en keramieke sculpturen van Van Lier. Een kleine muursculptuur van een geelgroene slang begroet je bij de voordeur. Zijn schattigheid en kleurrijkheid blijken aan de basis te liggen van de gehele tentoonstelling, waarin bijvoorbeeld ook hartjes, sterretjes en een schilderij van een koekje terugkeren. Alles voorzien van smileys die je vrolijk toelachen.

‘Welkom in de droomwereld van Isa van Lier’, lacht Wouter van Herwaarden. Samen met Fleur Feringa is hij sinds 2019 eigenaar van de galerie. Kunst toegankelijk maken en in contact brengen met jonge mensen is hun streven. Bij alle kunstenaars waarmee ze samenwerken, spat het maakplezier van hun werk af: visueel aantrekkelijk, vaak kleurrijk en altijd met een diepere betekenis.

Benieuwd naar het verhaal dat achter ‘Sowing Seeds’ van Isa van Lier schuilgaat? Of naar Carmen Schabracq, de kunstenaar waarvan Galerie Fleur & Wouter dit jaar werk zal tonen op de KunstRAI? Bekijk het interview met de galeriehouders hieronder.

Isa van Lier, ‘Sowing Seeds’, Galerie Fleur & Wouter, 11 maart tot en met 9 april 2023.

Afbeelding links: Carmen Schabracq, Boschi, 2022, tempera en acryl op linnen, 100 x 70 cm.