Informatie over de beurs

De KunstRAI is een brede, nationale kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst: een publieksbeurs met ruim 60 deelnemers die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt.

Culturetrip.com heeft de KunstRAI in 2014 uitgeroepen tot het tweede evenement van Amsterdam op het gebied van kunst en cultuur, na het Holland Festival. Zie: culturetrip.com

Raw-Edge stands zorgen voor verrassing op de beurs en Solostands voor de nodige verdieping.

Een selectiecommissie bestaande uit Piet de Jonge, oud (hoofd-)conservator van het Van Abbe Museum, Museum Kröller-Müller en Museum Boijmans Van Beuningen; Peter Fransman, Directeur Museum Het Domein in Sittard en Harry Tupan, Conservator Hedendaagse Kunst Drents Museum, beoordeelt de deelnemers op kwaliteit en professionaliteit.  

De legendarische grafisch ontwerper Anthon Beeke, die van 1994 t/m 2002 de bekende serie affiches voor de KunstRAI ontwierp, tekent sinds 2012 opnieuw voor het ontwerp. Elk jaar wordt het gezicht van een spraakmakend persoon in het affiche verwerkt.
 

Toegangsprijzen

Regulier: € 15,-
Via internet: € 12,50 (binnenkort beschikbaar)
CJP/Jongeren van 12 tot 18 jaar: € 10,- 
Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

Museumkaart en 65+ géén korting.

Parkeerkaart RAI € 16,50 (per bezoek, tarieven RAI)

Openingstijden

Woensdag 27 mei     18.00 - 22.00
Donderdag 28 mei    12.00 - 21.00
Vrijdag 29 mei            12.00 - 21.00 
Zaterdag 30 mei         11.00 - 18.00
Zondag 31 mei           11.00 - 18.00

Catering

Er zijn 3 terrassen op de beurs waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje, waaronder oesters, tapas, broodjes etc.

Let op!

Honden worden op de beurs niet toegelaten
Fotograferen in de stands alleen met toestemming van de galeriehouder
Rugzakken en grote tassen dient u in te leveren bij de garderobe

ArtPotentials

ArtPotentials is een mobiele applicatie (een APP) waarmee bezoekers direct hun favoriete kunstenaar kunnen zoeken en vinden. Dit kan zowel thuis vanaf de computer als op de beurs via de mobiele smartphone.  ArtPotentials is dé online catalogus om wegwijs te worden op de KunstRAI.

Speciaal voor de KunstRAI is een nieuwe versie van ArtPotentials ontwikkeld waarin bezoekers nu ook foto's kunnen zien van de aanwezige kunstobjecten. Inmiddels maakt één op de 22 beursbezoekers gebruik van ArtPotentials.  

ArtPotentials is een initiatief van Edzard Bijvoet, een jonge ondernemer uit Haarlem en kunstliefhebber. Hoe ArtPotentials werkt is te zien in het instructiefilmpje: artpotentials